Tampereen parhaat ravintolat – vinkkejä

Lyhyt viikonloppumatka johonkin Suomen monista upeista kaupungeista tarjoaa irtioton tutuista arkisista ympyröistä. Esimerkiksi Pirkanmaalla Näsijärven ja Pyhäjärven rannoilla sijaitseva Tampere on ihanteellinen kaupunkilomakohde. Kesällä kaupunkia ympäröivä järviluonto tarjoaa paljon näkemistä ja tekemistä. Samoin kaupungissa toimii kesällä yksi Suomen suosituimmista huvipuistoista nimeltä Särkänniemi. Kaupungissa on lisäksi ympäri vuoden tarjolla kulttuuria ja erilaisia tapahtumia. Tampere kantaa muun muassa oikeutetusti epävirallista museokaupunki-titteliä. vanhoja ja uusia näkymiä Tampereen kaupunkikuvaan löydät täältä: http://visittampere.fi/etusivu. Tampere on tunnettu myös monista lukuisista ravintoloistaan. Tampere on muodostunut aikanaan nykyisin kaupungin halki virtaavan Tammerkosken partaalle, jonne aikanaan rakennettiin myös Finlaysonin tehtaat. Vanhaa tehdasaluetta on edelleen jäljellä, ja siellä toimii runsaasti erilaisia ravintoloita. Yksi tutustumisen arvoinen on muun muassa Tampereen ainoa panimoravintola Plevna, jossa ruuan kyytipojaksi voi valita oman panimon tuotteita. Tampereen parhaat ravintolat -kategoriaan voidaan monen mielestä laittaa myös teatteriravintola Aisti, joka tunnetaan mutkattomasta maalaistyylistään. Pizzan ystävän puolestaan kannattaa kokeilla Sitkoa, jonka valikoimassa on panostettu italialaisiin pizzoihin. Hieman fiinimpää ravintolamiljöötä etsivälle hyviä vaihtoehtoja ovat ravintolat Sasirm ja Tiiliholvi. Kunnon pihviä kaipaava ilahtuu varmasti Ravinteli Huberin ruokalistaa selaillessaan, sillä kyseessä on puhtaasti pihviravintola. Muita mainitsemisen arvoisia ovat japanilaistyylinen baari Izakaya Nomu, Ranskan maaseudun herkkuja tarjoava Alsace, italialaiseen ruokaan erikoistunut Piemonte ja espanjalainen kanaravintola Los Pollos. Tampereen parhaat ravintolat vetävät vertoja minkä tahansa isommankin kaupungin ravintoloille.