Etusivu » Syöte on Suomen eteläisin tunturialue

Syöte on Suomen eteläisin tunturialue

  • tehnyt
Syöte

Laskettelu on takuuvarmaa talvipuuhaa mutta Syöte taipuu myös moneen muuhun touhuun, eikä kesälläkään tarvitse toimettomana oleskella. Iso-Syöte, kansallispuisto sekä Pikku-Syöte takaavat vauhdikkaat touhut ja elämykset ympäri vuoden. Majoitukseen löytyy useita vaihtoehtoja alueelta, joten koko loman voi viettää toiminnan keskellä. Erilaiset tapahtumat antavat aina lisää kokemista, kuten Pikkusen parempi kesäleiri ala-asteikäisille lapsille. Kesä voi siis todellakin olla seikkailuja täynnä.

Syöte on upea koko perheen lomakohde jonne kannattaa ehdottomasti harkita suunnistavansa lomaa viettämään. Voisi olla kiva vaikka kerätä isompi porukka ja varata oikein kunnon mökki. Mikä sen mukavampaa, kuin viettää ystävien kanssa aikaa kerrankin kaikessa rauhassa.

Tervetuloa aktiiviloma

Syöte sijaitsee suhteellisen lyhyen välimatkan päässä Taivalvaarasta ja niiden välillä menee useita jännittäviä reittejä. Esimerkiksi https://taivalkoskelle.fi/Taivalvaara – Iso-Syöte polkureitti, joka on 16 kilometriä pitkä. Reitti kulkee kansallispuiston alueen läpi, jossa pyöräily on kielletty. Tämä osuus pitää taluttaa tai valita toinen reittivaihtoehto.

Syöte tarjoilee monia aktiviteettejä, mutta pyöräily lienee se suosituin kaikista. Monimuotoiset reitit ovat vaihtelevia niin pituutensa kuin vaativuustasonsakin puolesta. Ja maisemia ei voine edes sanoin kuvailla. Kansallispuisto tuo todellakin ne parhaat puolet esiin Suomen luonnosta. Pyöräilyreitit ovat kaikki merkittyjä, joten eksymiselle ei pitäisi olla mahdollisuutta.

Syötteen eri aktiviteetit

Mutta tokihan Syötteellä muutakin voi tehdä, kuin vain pyöräillä. Listaamme tähän muutamia muita kokeilemisen arvoisia vaihtoehtoja. Löytyisikö niistä oma suosikki?

  • Patikointi. Reittejä löytyy 122 kilometrin edestä, joten vaihtoehtoja todellakin on.
  • Melonta. 22 kilometrin mittainen melontareitti on houkutteleva.
  • Kalastus. Kansallispuiston alueella se on sallittua jokamiehenoikeudella.

Bike park on noussut huikeaan suosioon

Laskettelu ei välttämättä olekaan vain talvilaji. Melko huikealta tuntuu ajatus lasketella rinteitä alas polkupyörän selässä. Pyörän kanssa siis noustaan hissillä ylös ja lasketellaan asianmukaisia reittejä pitkin takaisin alas. Se avattiin Iso-Syötteelle vuonna 2020 ja pyöräilijöitä on riittänyt. Se sopii myös lähes kaiken ikäisille, sillä reittejä on monen tasoisia.

Laskettelu ei siis enää joudukaan katkolle ja kausien välissä riittää huimapäille hauskuutta runsaasti. Toivottavasti nämä hissipyöräilypuistot yleistyvät muillakin rinteillä, jotta niitä pääsee harrastamaan aivan todenteolla. Rauhallisemmille lomailijoille voivat esimerkiksi olla mieleen retket lintujen ja luonnon tarkkailun parissa. Jokaiselle jotain ja kaikilla on reissussa hauskaa. Loma on täydellinen, kun pääsee toteuttamaan itseään miellyttäviä touhuja.